Simkort för studenter 2024

På vår sida så kan du enkelt jämföra simkort för studenter från de populäraste mobiloperatörerna i Sverige. När du väl hittat ett simkort du vill ha så är det bara att beställa det. Du kan alltid kostnadsfritt välja att flytta över ditt befintliga nummer till det nya simkortet och det väljer du i samband med att du beställer.

Vi börjar med våra fyra favoriter för studenter i juni, därefter hittar du ännu fler simkort för studenter under topplistan.

Topp 4 simkort för studenter i juni

Simkort från Hallon

1. Hallon

10-150 GB surf
med fria samtal/sms
från 49 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Vimla

2. Vimla

4-100 GB surf
med fria samtal/sms
från 20 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Fello

3. Fello

3-24 GB surf
med fria samtal/sms
från 52,5 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Chilimobil

4. Chilimobil

100 GB till fri surf
med fria samtal/sms
från 149 kr/månad

Visa erbjudanden

Vi jämför priser från alla mobiloperatörer med studentabonnemang

Här går vi igenom lite snabbt det viktigaste från alla 11 mobiloperatörer som är med på denna sida och erbjuder mobilabonnemang för studenter. Vi har sorterat listan så den operatör vi tycker bör vara mest intressant kommer först.


Simkort från Hallon

Hallon och deras simkort för studenter

Hallon erbjuder simkort för studenter i Tres mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 3G, 4G & 5G med Hallon. Hallon har i skrivande stund följande simkort för studenter:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Hallon genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Hallon


Simkort från Vimla

Vimla och deras simkort för studenter

Vimla erbjuder simkort för studenter i Telenors mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Vimla. Vimla har i skrivande stund följande simkort för studenter:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Vimla genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Vimla


Simkort från Fello

Fello och deras simkort för studenter

Fello erbjuder simkort för studenter i Telias mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G & 4G med Fello. Fello har i skrivande stund följande simkort för studenter:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Fello genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Fello


Simkort från Chilimobil

Chilimobil och deras simkort för studenter

Chilimobil erbjuder simkort för studenter i Tres mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 3G, 4G & 5G med Chilimobil. Chilimobil har i skrivande stund följande simkort för studenter:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Chilimobil genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Chilimobil


Simkort från Halebop

Halebop och deras simkort för studenter

Halebop erbjuder simkort för studenter i Telias mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Halebop. Halebop har i skrivande stund följande simkort för studenter:

Läs mer och beställ hos Halebop


Simkort från Comviq

Comviq och deras simkort för studenter

Comviq erbjuder simkort för studenter i Tele2s mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Comviq. Comviq har i skrivande stund följande simkort för studenter:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Comviq genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Comviq


Varför skall man välja ett simkort för studenter?

Varför skall man välja ett simkort för studenter?

En stor anledning att välja ett mobilabonnemang för studenter är för att det helt enkelt är billigare. Ibland är det billigare i rena pengar och i andra fall så får du mer surf för pengarna om du väljer ett studentabonnemang.

Hur mycket surf behöver man som student?

Det är en fråga som är svår att svara på. Men generellt behöver du max 5 GB om du endast kollar mejl, loggar in på banken och surfar väldigt lite.

Surfar du en hel del och kanske lägger upp bilder och ser på andras bilder/videos på sociala nätverk som Facebook och Instagram då bör du välja en surfmängd på minst 5-15 GB.

Det som framförallt tar mycket surf är om du lyssnar på musik eller ser på video och då bör du välja en surfmängd från 15 GB och uppåt beroende på hur mycket musiklyssnande och streaming av video du ägnar dig åt.

Tänk på att du alltid kan ändra surfmängden i efterhand genom att byta operatör så länge du inte binder upp dig, då kan du generellt endast byta till större mängder.

Kan man få rabatt på en ny mobil som student?

Ja, behöver du en ny mobil så brukar det vara bäst att titta på Comviq, Halebop och Hallon som ofta erbjuder förmånliga priser på mobiler ihop med studentabonnemang.

Hur länge har man kvar studentpriset?

Det varierar mellan de olika mobiloperatörerna, vissa kollar årligen ifall man uppfyller villkoren medan andra låter en ha studentabonnemanget under t.ex. 3 år. Så länge du studerar så kan du dock vara säker på att behålla studentpriset.