Simkort för seniorer 2024

På vår sida så kan du enkelt jämföra simkort för seniorer från de populäraste mobiloperatörerna i Sverige. När du väl hittat ett simkort du vill ha så är det bara att beställa det. Du kan alltid kostnadsfritt välja att flytta över ditt befintliga nummer till det nya simkortet och det väljer du i samband med att du beställer.

Vi börjar med våra fyra favoriter för seniorer i juni, därefter hittar du ännu fler simkort för seniorer under topplistan.

Topp 4 simkort för seniorer i juni

Simkort från Hallon

1. Hallon

10-150 GB surf
med fria samtal/sms
från 49 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Vimla

2. Vimla

4-100 GB surf
med fria samtal/sms
från 20 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Fello

3. Fello

3-24 GB surf
med fria samtal/sms
från 52,5 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Comviq

4. Comviq

3-100 GB surf
med fria samtal/sms
från 105 kr/månad

Visa erbjudanden

Vi jämför priser från alla mobiloperatörer med seniorabonnemang

Här går vi igenom lite snabbt det viktigaste från alla 11 mobiloperatörer som är med på denna sida och erbjuder mobilabonnemang för seniorer och pensionärer. Vi har sorterat listan så den operatör vi tycker bör vara mest intressant kommer först.


Simkort från Hallon

Hallon och deras simkort för seniorer

Hallon erbjuder simkort för seniorer i Tres mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 3G, 4G & 5G med Hallon. Hallon har i skrivande stund följande simkort för seniorer:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Hallon genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Hallon


Simkort från Vimla

Vimla och deras simkort för seniorer

Vimla erbjuder simkort för seniorer i Telenors mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Vimla. Vimla har i skrivande stund följande simkort för seniorer:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Vimla genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Vimla


Simkort från Fello

Fello och deras simkort för seniorer

Fello erbjuder simkort för seniorer i Telias mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G & 4G med Fello. Fello har i skrivande stund följande simkort för seniorer:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Fello genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Fello


Simkort från Comviq

Comviq och deras simkort för seniorer

Comviq erbjuder simkort för seniorer i Tele2s mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Comviq. Comviq har i skrivande stund följande simkort för seniorer:

Läs mer och beställ hos Comviq


Simkort från Tele2

Tele2 och deras simkort för seniorer

Tele2 erbjuder simkort för seniorer i Tele2s mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Tele2. Tele2 har i skrivande stund följande simkort för seniorer:

Läs mer och beställ hos Tele2


Varför skall man välja ett simkort för seniorer?

Varför skall man välja ett simkort för seniorer?

En stor anledning att välja ett mobilabonnemang för seniorer är för att det helt enkelt är billigare. Ibland är det billigare i rena pengar och i andra fall så får du mer surf för pengarna om du väljer ett seniorabonnemang.

Hur mycket surf behöver man som senior?

Det är en fråga som är svår att svara på. Men generellt behöver du max 3 GB om du endast kollar mejl, loggar in på banken och surfar väldigt lite.

Surfar du en hel del och kanske lägger upp bilder och ser på andras bilder på sociala nätverk som Facebook och Instagram då bör du välja en surfmängd på minst 5-10 GB.

Det som framförallt tar mycket surf är om du lyssnar på musik eller ser på video och då bör du välja en surfmängd från 10 GB och uppåt beroende på hur mycket musiklyssnande och streaming av video du ägnar dig åt.

En stor fördel är att oavsett vilken surfmängd du väljer så finns det alltid möjlighet att byta abonnemang både upp och ned i storlek så länge du inte bundit dig.

Kan man få rabatt på en ny mobil som senior?

Ja, behöver du en ny mobil så brukar det vara bäst att titta på Comviq och Hallon som ofta erbjuder förmånliga priser på mobiler ihop med seniorabonnemang.

Finns det seniorabonnemang utan surf?

Nej, inte vad vi har kunnat hitta. Numera så tar mobiloperatörerna betalt för surf och samtal/sms ingår ofta. Samtidigt kostar de billigaste mobilabonnemangen för seniorer runt 100 kr per månad så att pressa priserna ännu mer är troligen svårt.

Ifall man som senior av någon anledning inte vill ha surf så kan man stänga av mobildata i inställningarna på telefonen. Då går det inte att surfa över mobilnätet tills man återigen sätter på inställningen.