Simkort för företag 2024

På vår sida så kan du enkelt jämföra simkort för företag från de populäraste mobiloperatörerna i Sverige. När du väl hittat ett simkort du vill ha så är det bara att beställa det. Du kan alltid kostnadsfritt välja att flytta över ditt befintliga nummer till det nya simkortet och det väljer du i samband med att du beställer.

Vi börjar med våra fyra favoriter för företag i maj, därefter hittar du ännu fler simkort för företag under topplistan.

Topp 4 simkort för företag i maj

Simkort från Hallon

1. Hallon

10-150 GB surf
med fria samtal/sms
från 129 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Telenor

2. Telenor

5 GB till fri surf
med fria samtal/sms
från 269 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Tre

3. Tre

Fri surf
med fria samtal/sms
från 299 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Telia

4. Telia

10 GB till fri surf
med fria samtal/sms
från 349 kr/månad

Visa erbjudanden

Vi jämför priser från alla mobiloperatörer med företagsabonnemang

Här går vi igenom lite snabbt det viktigaste från alla 12 mobiloperatörer som är med på denna sida och erbjuder mobilabonnemang för företag. Vi har sorterat listan så den operatör vi tycker bör vara mest intressant kommer först.


Simkort från Hallon

Hallon och deras simkort för företag

Hallon erbjuder simkort för företag i Tres mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 3G, 4G & 5G med Hallon. Hallon har i skrivande stund följande simkort för företag:

Läs mer och beställ hos Hallon


Simkort från Telenor

Telenor och deras simkort för företag

Telenor erbjuder simkort för företag i Telenors mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Telenor. Telenor har i skrivande stund följande simkort för företag:

Läs mer och beställ hos Telenor


Simkort från Tre

Tre och deras simkort för företag

Tre erbjuder simkort för företag i Tres mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 3G, 4G & 5G med Tre. Tre har i skrivande stund följande simkort för företag:

Läs mer och beställ hos Tre


Simkort från Telia

Telia och deras simkort för företag

Telia erbjuder simkort för företag i Telias mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Telia. Telia har i skrivande stund följande simkort för företag:

Läs mer och beställ hos Telia


Varför skall man välja ett simkort för företag?

Varför skall man välja ett simkort för företag?

En stor anledning att välja ett mobilabonnemang för företag är att du får det i företags namn. Det innebär även att du får en faktura med specificerad moms så du kan använda den i din bokföring. Numera finns det företagsabonnemang som är ungefär lika billiga som privata abonnemang.

Hur mycket surf behöver man som företagare?

Det är en fråga som är svår att svara på då det varierar. Men generellt behöver du max 5 GB om du endast kollar mejl och kollar upp saker då och då.

Surfar du en hel del med och kanske skickar bilagor med bilder, dokument och liknande så behöver du troligen mer och då skulle vi säga att 5-10 GB kan vara rimligt.

Skulle det vara så att du även använder mobilen för att lyssna på poddar, musik, internetdelning eller streamar video ja då lär du behöva minst 10 GB beroende på hur ofta du gör det. Det är heller inte helt ovanligt att folk väljer fri surf-abonnemang för att skippa bredbandet på sin arbetsplats och därmed spara pengar.

Har företagsabonnemang ångerrätt?

Nej, så välj antingen ett mobilabonnemang för företag utan bindningstid eller tänk efter ditt val extra noga ifall du tänkt binda dig i t.ex. 24 månader.

Hur kommer det sig att Tres företagsabonnemang är så billigt?

Tre har länge haft mindre företagskunder än de andra större konkurrenterna och bestämde sig för att göra om helt, man kallade det för en revolution. Resultatet blev att man slopade alla mobilabonnemang för företag och endast erbjöd ett.

Det som erbjuds är fri surf, samtal/sms för 249 kr/mån + moms. Det är alltså billigare än motsvarande privat mobilabonnemang hos Tre och är en del av Tres strategi att växa bland företagskunder. Enligt oss är det ett riktigt bra val och du kan läsa mer om det på Tres sida.