Simkort för barn 2024

På vår sida så kan du enkelt jämföra simkort för barn från de populäraste mobiloperatörerna i Sverige. När du väl hittat ett simkort du vill ha så är det bara att beställa det. Du kan alltid kostnadsfritt välja att flytta över ditt befintliga nummer till det nya simkortet och det väljer du i samband med att du beställer.

Vi börjar med våra fyra favoriter för barn i juni, därefter hittar du ännu fler simkort för barn under topplistan.

Topp 4 simkort för barn i juni

Simkort från Hallon

1. Hallon

10-150 GB surf
med fria samtal/sms
från 49 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Vimla

2. Vimla

4-100 GB surf
med fria samtal/sms
från 20 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Fello

3. Fello

3-24 GB surf
med fria samtal/sms
från 52,5 kr/månad

Visa erbjudanden

Simkort från Comviq

4. Comviq

3-100 GB surf
med fria samtal/sms
från 105 kr/månad

Visa erbjudanden

Vi jämför priser från alla mobiloperatörer med barnabonnemang

Här går vi igenom lite snabbt det viktigaste från alla 11 mobiloperatörer som är med på denna sida och erbjuder mobilabonnemang för barn. Vi har sorterat listan så den operatör vi tycker bör vara mest intressant kommer först.


Simkort från Hallon

Hallon och deras simkort för barn

Hallon erbjuder simkort för barn i Tres mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 3G, 4G & 5G med Hallon. Hallon har i skrivande stund följande simkort för barn:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Hallon genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Hallon


Simkort från Vimla

Vimla och deras simkort för barn

Vimla erbjuder simkort för barn i Telenors mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Vimla. Vimla har i skrivande stund följande simkort för barn:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Vimla genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Vimla


Simkort från Fello

Fello och deras simkort för barn

Fello erbjuder simkort för barn i Telias mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G & 4G med Fello. Fello har i skrivande stund följande simkort för barn:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Fello genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Fello


Simkort från Comviq

Comviq och deras simkort för barn

Comviq erbjuder simkort för barn i Tele2s mobilnät (se täckningskarta). Det innebär att man kan använda telefoner som stöder 2G, 3G, 4G & 5G med Comviq. Comviq har i skrivande stund följande simkort för barn:

Se fullständiga villkor för rabatten hos Comviq genom att trycka på mobilabonnemangen ovan.

Läs mer och beställ hos Comviq


Varför skall man välja ett simkort för barn?

Varför skall man välja ett simkort för barn?

En stor anledning att välja ett mobilabonnemang för barn är för att det helt enkelt är billigare. Ibland är det billigare i rena pengar och i andra fall så får du mer surf för pengarna om du väljer ett barnabonnemang.

Ger simkort för barn extra trygghet?

Ja, mobilabonnemang som är avsedda för barn innehåller ofta verktyg som kostnadsspärr vilket innebär att du på mina sidor hos operatören eller via kundtjänst kan begära att barnabonnemanget spärras mot kostnader utöver månadsavgiften. Då samtliga mobilabonnemang för barn på denna sida innehåller fria samtal/sms så behöver du heller inte vara orolig för att det skall hindra ditt barn från att nå dig.

När det dags att skaffa ett simkort till sitt barn?

De flesta rapporter vi läst pratar om att barn får sina första mobiltelefoner runt att de är sju år gamla. Att då skaffa ett simkort med obegränsade samtal/sms för så lite som 100 kr per månad är en god investering då det ger en trygghet både för förälder och barn.

Finns det någon fördel med kontantkort över abonnemang när man skaffar ett simkort till sitt barn?

Nej, snarare är det ofta en nackdel att skaffa ett kontantkort för ett barn. Numera så finns möjlighet till kostnadsspärr på mobilabonnemang för barn vilket innebär att barnet aldrig kan överstiga månadskostnaden som kan vara på så lite som 100 kr per månad.

Med kontantkort så krävs det att man manuellt fyller på det ofta, men framförallt är det stora problemet att utbudet av billiga kontantkort i jämförelse med billiga barnabonnemang är betydligt mindre.

Har man som förälder betalningsanmärkningar och överväger kontantkort därav så kan vi tipsa om att barnabonnemang hos Hallon och Vimla vanligtvis går att teckna även om man skulle råka ha betalningsanmärkningar.